AH B-SORB Järnsirap 250 ml

AH B-SORB Järnsirap 250 ml

185,00

Art nr: 1357


I lager

B-Sorb är en järnsirap baserad på sorbitol med en grönaktig färg. Den är avsedd för användning hos unga växande individer, dräktiga och digivande tikar där extra järntillskott kan vara fördelaktigt. För nyfödda valpar som visar tecken på svaghet kan den ges direkt i munnen i en dos upp till 0,5 ml två gånger om dagen, beroende på rasens storlek.

För övriga hundar rekommenderas att B-Sorb ges så långt ifrån hundens huvudmål som möjligt, antingen direkt i munnen eller tillsammans med en bit bröd. Den används för att främja hälsa och vitalitet, särskilt vid tillfällen som dålig aptit, allmän svaghet, och hos äldre djur. Dess användning kan vara fördelaktig som ett stärkande medel efter sjukdom och för att bibehålla vitaliteten under perioder av hög ansträngning. B-Sorb har observerats ge snabba och positiva resultat även hos mycket sjuka djur. Det rekommenderas för kortvarig terapeutisk användning och inte för kontinuerlig användning.

Doseringen är en tesked (5 ml), med en rekommenderad dos på 1 ml per 5 kg kroppsvikt för hundar upp till en total dos av 15 ml per dag. För katter är doseringen 2,5 ml per dag. För valpar och kattungar är den maximala dosen 1 ml per dag. För svin, kalvar och föl kan dosen vara upp till 15 ml per dag, medan hästar över 1 års ålder kan ges upp till 30 ml per dag.

Innehållet per dos av B-Sorb inkluderar 400 mg B6, 1700 mcg B12, 100 mg folinsyra och 20 000 mg järn.


Teknisk specifikation

Volym 250 ml