Reparationer & service av klippmaskiner


Vilka klippmaskiner reparerar och servar vi
Här får du hjälp med service av klippmaskiner och uppladdningsbara trimmers. Vi reparerar de flesta maskiner från de största märkena som Andis, Oster, Heiniger, Wahl, Moser, Ermila, Aesculap samt Laube. Hör av dig om du är osäker på om vi kan reparera din klippmaskin.

Hur ofta behöver jag serva min klippmaskin
Det beror självklart hur mycket du använder och vilken maskin och märke du har. Men som hundtrimmare så är en gång per år lagom. Som privatperson så brukar det räcka vartannat år förutsatt att du inte har en maskin med luftfilter typ Oster A5 för de måste du blåsa rent från hår var 3-6 månad annars är risken stor att maskinen tar skada. De maskiner som är mer underhållsfria som till exempel Andis AGC och Wahl, Moser maskiner så är det dags när slitagedelarna är slut. Det brukar visa sig att skären klipper inte fast de kan vara nyslipade.

Vad gör vi under en service
Först så kollar vi upp vad som är fel. Sen mäter vi ankare, Rotor och kretskort. Sen plockar vi isär maskinen eller trimmern. Vi tvättar bort gammalt fett. Vi byter sedan ut de slitagedelar som är slut och upptäcker vi att det är andra delar som är på väg att ta slut om ett tag så byter vi det med en gång så du inte behöver skicka in din maskin efter någon månad igen. det spar mycket pengar för dig.

Jag kan reparera och byta slitagedelar själv?
Om du är händig själv och inte hittar de reservdelar du söker så ring eller maila oss. Vi har ett stort lager med reservdelar som inte finns på hemsidan. Så tveka inte att höra av dig för vi kan säkert hjälpa dig. Annars är du välkommen att skicka in till oss så får du experthjälp.

Tänk på det här när du skickar in
Var noga med att skriva ner de fel och brister som du upplever din maskin eller maskiner har. Många fel kan uppstå efter att maskinen varit igång en stund och det kan vara svårare att upptäcka såna problem.
Alla maskiner vi får in kollas så noga upp som möjligt och skulle vi upptäcka att det blir en dyrare reparation eller service än de 350-500 kr som en normal service kostar med de vanligaste slitagedelarna så ringer vi upp dig.

Vad kostar en normal service
En normal service av en klippmaskin där vi byter de vanligaste slitagedalarna som tex tungfäste, vipparm, drev, spärrfjäder, brickor, filterluckor mm brukar landa på ca 350-500 kr. Om däremot en motor eller ett kretskort brunnit så koster det ca 500-650 kr.

Priser för service och reparationer av klippmaskiner

Arbetskostnad klippmaskiner ( delar tillkommer ) En normal service brukar hamna mellan 500-700 kronor inklusive frakt tillbaka

Arbetskostnad för uppladdningsbara trimmers inklusive delar brukar hamna på runt 350 kr. 

Leveranstid innan vi skickar 3-5 arbetsdagar                                          

Privatperson - följande adress ska du skicka till

Parma AB
Box 412
124 04 Bandhagen

Företagspaket - följande adress ska du skicka till

Parma AB
Porlabacken 2
124 77 Bandhagen

Lämna på plats i butik och sliperi

Parma AB
Porlabacken 2
124 77 Bandhagen

Öppettider Butik/sliperi

Mån-tors 7.00-16.00
Fredag 7.00-15.00
Lunch 11.00-12.00

info@parma.se
08-7730045